Sirventès

Revista digital de cultura i pensament

La represa

És a les nostres mans. La Via Catalana per la Independència ha fet possible el que aparentment era impossible: omplir 400 kilòmetres amb una cadena humana, una cadena que ha de ser el final de totes les cadenes que l’Espanya sorgida de la Transició va collar al poble català. I ni un vidre trencat. Cívicament, pacíficament, festivament. Punt d’inflexió, punt de no retorn. Fita històrica i missatge a la comunitat internacional. Certament: l’hora de la política ha arribat. I la lliçó de la Via Catalana és que la mobilització ha superat els esquemes heretats dels polítics professionals. Cap despatx podrà despatxar el tema ni cap secretisme el podrà segrestar. Un moviment popular ampli, divers i tenaç ha passat per damunt de la classe política. L’està rebolcant com una onada gegantina. Com un tsunami, diuen. I és que si la majoria de catalans i catalanes volem la independència, la tindrem. I és per això que cal votar, per veure on estem i si podem. Si volem, podem.

ViaCatalana_11s2013_Amposta_Tram49

És clar que s’acosten moments de canvi i d’incertesa. L’aventura de la conquesta de la llibertat política d’una nació no és un camí de roses. Tampoc no ho han estat els anys, les dècades i els segles de resistència. Però precisament per això, perquè la possibilitat de la llibertat va prenent forma, és més important que mai repensar-ho tot. Un Estat propi no és el final, sinó el començament. Amb la mateixa il·lusió amb què s’ha inciat aquesta nova etapa, caldrà posar-se a dibuixar el futur d’una República Catalana.

El camp de les idees ha de ser més actiu que mai. Al costat de les accions, dels passos i dels avenços en el procés cap a la plena llibertat política del poble català, el debat s’ha d’obrir a totes les perspectives. El pensament lliure, no necessàriament adscrit a cap organització partidària i independent en totes les condicions, ha de poder manifestar-se sense obstacles de cap tipus. L’olla no pot parar de bullir i seria bo no obviar tot el que està més enllà de l’autodeterminació. Perquè això, en aquesta represa, també és a les nostres mans.

Oriol Farrés Juste

Fotografia: Manel Zaera / #ViaCatalana #11s2013 #Amposta #Tram49

Anuncis

Què hi dius ?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Setembre 15, 2013 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: